Vrijwilligersfuncties

Vrijwilligersfuncties

Op deze pagina vind je de omschrijving van iedere vrijwilligersfunctie, zodat je kan kijken wat je het meest aanspreekt. Meld je aan door te mailen naar vrijwilligers@liff.nl

Summer Special

Tijdens de Summer Special help je mee aan de opbouw en de afbouw van de openluchtbioscoop of verkoop je drankjes aan de bar. Extra leuk dat je tijdens je functie (een deel van) de films meekrijgt op het grote scherm! De Summer Special vindt plaats van 8, 9 en 10 juni 2023 op het Pieterskerkplein in Leiden. 

Kassamedewerker

Als kassamedewerker informeer je het publiek over het programma en verkoop je tickets voor de voorstellingen. Kassamedewerkers zijn daarnaast vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek. Voorafgaand aan het festival krijg je een kassatraining met het kassateam. Je bent geschikt voor deze functie als je een vriendelijke houding en een redelijke beheersing van de Nederlandse taal hebt.

Zaalwacht

De zaalwachten controleren de filmtickets en kortingskaarten bij de ingang van de zaal en begeleiden bezoekers naar zitplaatsen in de bioscoopzaal. Tevens zijn zaalwachten verantwoordelijk voor een goede in- en uitstroom van het publiek en voor het netjes houden van de zaal. Je verwelkomt de bezoekers, scant hun tickets en helpt ze met eventuele vragen over het festival. Verder is het aan jou om de zalen en locaties achteraf goed schoon te maken.
 
Merchandise/informatie stand

Bezoekers komen naar jou voor al hun vragen en LIFF merchandise. Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om een praatje te maken met bezoekers, dan is deze functie iets voor jou. 

Flyeraars

De flyeraars zorgen voor de verspreiding van festivalposters, flyers en programmaboekjes op verschillende locaties in Leiden. Deze werkzaamheden vinden met name voor het festival plaats, waardoor je veel tijd hebt om tijdens het festival een film te kijken! Het is een pré als je een voorliefde voor plakband hebt en niet schroomt om overal naar binnen te stappen. Deze functie wordt vaak gecombineerd met een andere vrijwilligersfunctie tijdens het festival.

Locatiemanager

Bij deze functie ben je verantwoordelijk voor de tijdige inloop van het publiek, het aansturen van de vrijwilligers op de locatie, het ontvangen van bezoekers en het opgeruimd houden van de locatie. Je bent het aanspreekpunt voor de teamleiders van Bioscopen Leiden op locatie en je coördineert samen met hen de werkzaamheden. Je bent geschikt voor deze functie als je ervaring hebt met het aansturen van mensen, stressbestendig bent, goed overzicht kan houden en veel beschikbaar bent tijdens de festivalperiode. Ook is het aan jou als locatiemanager om indien er coronamaatregelen gelden er op toe te zien dat deze goed worden nageleefd.
 
Horeca

Achter de bar van de bioscopen verkoop je drankjes en snacks aan de LIFF bezoekers. In deze functie is het belangrijk dat je snel en nauwkeurig kunt werken, zeker tijdens piekmomenten. 

Fotograaf

Alle toffe evenementen en sprekers tijdens LIFF willen we graag delen met de rest van de wereld. Ben jij een beginnende fotograaf die graag wil werken aan het opbouwen van een portfolio? Of zit je al langer in het vak en schiet je graag plaatjes in ruil voor tickets voor de film? Dan zoeken we jou! Stuur een bericht met je beschikbaarheid + klein portfolio van 2 foto's naar Voske

Runner

Als runner sta je 'stand by' en val je in op plekken waar handen te kort komen. Je zult gevraagd worden zeer verschillende werkzaamheden uit te voeren, variërend van het rondbrengen van flyers tot het opbouwen van statafels; deze functie is dan ook het meest afwisselend en vraagt om een flexibele houding. Het is een pré als je het festival al kent, over een fiets beschikt en de weg weet in Leiden.