Vrijwilligers

Beste LIFF-fan,

Het Leiden International Film Festival kan niet zonder vrijwilligers en dus niet zonder jou! Vrijwilligers van LIFF gaan gratis naar de film en komen terecht in een fantastisch team van mensen die er elk jaar voor zorgen dat LIFF weer beter is dan vorig jaar. 

Hoe meld ik mij aan als vrijwilliger? 

De aanmelding voor vrijwilliger van LIFF is nu geopend. Aan de hand van de 3 voorkeursfuncties die je opgeeft bij het aanmelden, word je ingedeeld in een vrijwilligersploeg. Bekijk de omschrijvingen van de vrijwilligersfuncties

Wat verwachten wij van jou?

Van onze vrijwilligers verwachten we dat je op tijd komt voor je dienst, een vriendelijke houding hebt tegenover bezoekers en collega's en de Nederlandse taal redelijk tot goed beheerst.

Als vrijwilliger ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek en daardoor ben je als geen ander het visitekaartje van het festival. Tenslotte ben jij degene die voor het publiek en de gasten van het festival de filmbeleving compleet maakt!

Wat kun je van ons verwachten?

Het LIFF kan niet draaien zonder jullie, en alhoewel het werk onbetaald is, doen we er alles aan om je ervaring als vrijwilliger zo goed mogelijk te maken. Als onderdeel van het vrijwilligersteam ontmoet je veel nieuwe mensen en maak je het festival eens vanuit een andere kant mee.

Als vrijwilliger krijg je van ons:

  • Gratis filmtickets op basis van het aantal diensten dat je werkt.
  • Lunch en avondeten en (non-alcoholisch) drinken tijdens je diensten.
  • Festivalshirt en festivalbadge.
  • Korting op consumptiebonnen op de festivallocaties Trianon en Kijkhuis voor drankjes buiten je dienst.

Voorafgaand aan het festival organiseren we een vrijwilligersbijeenkomst om iedereen welkom te heten en van informatie te voorzien. Na afloop van het festival vindt er een vrijwilligersevaluatie plaats met aansluitend een gezellige borrel of filmquiz. 

Coronamaatregelen

Het LIFF doet er alles aan om de verspreiding van corona tijdens het festival tegen te gaan. De maatregelen die tijdens het festival gelden zullen worden nageleefd. Deze zullen ter zijner tijd gecommuniceerd worden met alle vrijwilligers en bezoekers.

Mocht je specifieke vragen hebben over de vrijwilligersfuncties of andere zaken omtrent vrijwilligen op LIFF, stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@liff.nl