Film Entry

Stuur je film in voor LIFF 2022

Inzendingen voor de 17e editie van het Leiden International Film Festival zijn geopend.

Dien je film in via FilmFreeway

Early bird deadline: 18 juli 2022        
Normale deadline: 21 augustus 2022    
Late deadline: 11 september 2022   
Bekendmaking:  28 september 2022   

LIFF Shorts Competition

LIFF Shorts Competition biedt de beste shorts vanuit alle hoeken van de wereld. We nemen je mee op een reis langs Nederlandse polders, Amerikaanse rouwkamers en Israëlische zwembaden. Een short-sessie vol emoties die doet lachen, huilen, en verbazen.

BONKERS!

Good things come in threes! Na al twee succesvolle jaren breekt de derde editie van BONKERS! Shorts aan. Deze categorie is geschikt voor alle films die het publiek óf geweldig, óf verschrikkelijk vindt. Films waarvan je niets begrijpt, of films die helemaal BONKERS! zijn. Of ze nu absurd, schokkend of hilarisch zijn: het publiek zal zich afvragen: "Wat heb ik net eigenlijk gezien?". De winnaar van de BONKERS! Shorts competitie verdient het prijzengeld van €250,-, om te gebruiken voor een volgend BONKERS! project!

Pronck Shorts Selection

Pronck International Shorts viert de beste verhalen over de hele wereld. Het formaat van een korte film leent zichzelf perfect voor het vertellen van een verhaal waarin ieder element belangrijk is en niks te lang duurt. De film wiens verhaal het beste uit de bus komt door alles te gebruiken wat film te bieden heeft, wordt de winnaar! De winnaar van de Pronck International Shorts ontvangt een bijdrage voor het productiebudget van hun volgende film. Het prijzengeld bedraagt € 500.ABOUT LIFF

Het Leiden International Film Festival (LIFF), opgericht in 2006, is uitgegroeid tot één van de toonaangevende filmfestivals in Nederland. Films in ons programma onderzoeken de grens tussen arthouse en mainstream cinema en zijn afkomstig vanuit de hele wereld. De editie van 2021 duurde 11 dagen en vertoonde meer dan 100 films.

De 17e editie van LIFF vindt plaats van 3 tot 13 november 2022.