LIFF Nieuws 2021

Bij LIFF verkondigen wij graag hoe fantastisch het Leiden International Film Festival is. Maar zo nu en dan praten anderen ook over LIFF! Lees en luister naar onderstaande interviews, filmtips en ongezouten meningen uit de krant, podcast en tv. 

Cine | 6 nov 2021

In dit tweede verslag van het Leiden International Film Festival een aantal films over personages die onderweg zijn. Op zoek naar avontuur, een verdwenen kleindochter of antwoorden.

Cine | 3 nov 2021

Het is alweer november en dat betekent dat het Leiden International Film Festival is losgebarsten. In dit eerste festivalverslag een aantal films over mensen die vastzitten. In al dan niet gelukkige huwelijken, op een Schots eiland of in een gat in de grond.

Titty Mag | 29 okt 2021

“Pak de ruimte die je nodig hebt en durf de stap te maken. En oriënteer en experimenteer veel met de dingen waar je goed in bent. Uiteindelijk vind je zo je weg.”

Sleutelstad | 28 okt 2021

Door de impact van het Leiden International Film festival op de stad en de wijze waarop Alexander Mouret hieraan heeft bijgedragen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om hem de Gouden Speld van de stad Leiden toe te kennen.

VPRO Cinema | 27 okt 2021

De redactie van VPRO Cinema bekeek een deel van het aanbod en tipt drie bijzondere films (die geen reguliere bioscooprelease in Nederland krijgen): Beyond the Infinite Two Minutes, Death of a Virgin, and the Sin of Not Living en Mass.

Leidsch Dagblad | 28 okt 2021

Het Leiden International Film Festival (LIFF) opende donderdagavond met 'Ich Bin Dein Mensch' van regisseur Maria Schrader. Publiek kwam in gala naar de feestelijke openingsavond in de Stadsgehoorzaal, scheidend directeur Alexander Mouret kreeg een Gouden Speld van de stad Leiden overhandigd.

LeidsCement | 26 okt 2021

Na een ‘halve’ vijftiende editie is het Leiden International vanaf 28 oktober op volle kracht terug. Elf dagen films en veel meer, in de drie Leidse bioscopen en met een programma dat alle genres beslaat. Overigens niet alleen op het gebied van film: het LIFF biedt dit jaar ook een podium aan podcastmakers en etaleert acht voorstellingen als LIFF Limited Editions: films met een extra toevoeging door kunstenaars, mede mogelijk gemaakt met steun van Cultuurfonds Leiden.

Leidsch Dagblad | 9 nov 2021

De film ’Maixabel’ is de winnaar geworden van het Leiden International Film Festival (LIFF). Van alle films kreeg deze de hoogste waardering van het publiek. Op een schaal van 1 tot en met 5 gaven bezoekers de film ’Maixabel’ gemiddeld het cijfer 4,62. Vlak daarachter eindigden de films ’Mass’ en ’Riders of justice’, die allebei een waardering van 4,57 kregen.

Downtime Chronicles | 2 nov 2021

Het Leiden International Film Festival is weer in volle gang! Uw trouwe redacteur Tom Breedveld (tevens onderdeel van het LIFF PR-team) heeft 5 films uitgekozen die een must-see zijn, waaronder The Electrical Life of Louis Wain en Last Night in Soho. Kom naar het festival en geniet nog t/m 7 november!

Mare | 28 okt 2021

In Libanon is het lastig om over seks te praten. De film Death of a Virgin and the Sin of Not Living, te zien op het Leiden International Film Festival, wil het bespreekbaar maken, zegt producer Christelle Younes. "Het voelde als een plicht om dit te maken."

Leidsch Dagblad | 27 okt 2021

"Het Leiden International Film Festival is niet echt een podium voor documentaires. Maar als die van Leidse bodem is, maakt het festival graag een uitzondering."

VPRO Cinema | 25 okt 2021

In het sterke indiedrama Pig speelt Nicolas Cage een verrassend ingetogen rol. Een verademing na de vele pulpfilms waarin hij de laatste jaren te zien was. Hoe komt de acteur toch aan zo’n grillige carrière?

Dagjeweg | 23 okt 2021

De dagen worden korter, tijd om weer eens te genieten van een heerlijk filmpje in de warmte van een bioscoopzaal. Ook dit najaar staan er weer heel veel bijzondere en verrassende filmfestivals op de rol. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Tijdens Leiden International Film Festival bekijk je boeiende films van over de hele wereld. Foto: LIFF © Coen Bastiaansen

TV Krant no. 43 | Paul van Es

Donderdag gaat de zestiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF) van start. Elf dagen lang staat Leiden bol van ruim honderd nieuwe titels, waaronder een flink deel Amerikaanse ‘independents’.

Sleutelstad | 1 nov 2021

Vorig jaar vierde de LCKV haar honderdste verjaardag. Helaas konden alle kampen dat jaar niet doorgaan door corona. Maar dit jaar wordt het jubileum toch gevierd met een aantal evenementen, en gisteren is op het LIFF een documentaire over het 100-jarig bestaan in première gegaan.

Leidsch Dagblad | 28 okt 2021

Alexander Mouret zwaait af als directeur van Leids filmfestival: "De tijd dat we echt moesten bedelen om films is wel voorbij".

Cineville | 28 okt 2021

LIFF-programmeur Cedric is te gast in de Cineville podcast. Luister wat hij te vertellen heeft vanaf 1:03:40. 

NPO Radio 1 | 27 okt 2021

Ze zit al jaaaren in de organisatie van het Leiden International Film Festival (in het vervolg LIFF), en wordt binnenkort directeur. Nostalgie? Dat is voor haar het geluid van een videoband in de recorder. En wie op 'play' klikt belandt in een wereld van filmfragmenten, -trailers en -muziek. Verder: Bollywood, en een paar steengoede tips voor het festival, dat plaatsvindt van 28 oktober tot en met 7 november.

In de buurt | 25 okt 2021

Eindelijk! Na een jaar afwezigheid is dit jaar weer het Leiden International Film Festival van donderdag 28 oktober tot en met 7 november. Dat betekent dat we elf dagen vol premières, speciale filmvertoningen, thema-avonden en feestjes tegemoet gaan. We zetten zes dingen die jij tijdens LIFF niet wil missen op een rijtje. 

Holland Film Nieuws | 19 okt 2021

Het kan weer: fysiek filmfestivals bezoeken om daar met z’n allen in een echte bioszaal van een breed filmaanbod te genieten. In november kan dat uitgebreid op het IDFA, maar wie alvast warm wil lopen op wat kleinere festivals kan vanaf 28 oktober terecht op zowel het Parool Film Fest als op het Leiden International Film Festival.

Sleutelstad | 6 okt 2021

Het Leiden International Film Festival (LIFF) opent op 28 oktober zijn zestiende editie met ‘Ich Bin Dein Mensch’ van regisseur Maria Schrader. Het is voor het eerst dat het elf-daagse festival wordt ingeluid met een niet-Engelstalige film. Met de vertoning van de film van regisseur Maria Schrader in de Stadsgehoorzaal beleeft het ook de Nederlandse première.