First Feature Competitie

De 12 films uit de First feature competitie

Ontdek nieuw talent op het LIFF! In de First Feature Competition geven we een podium aan internationale filmmakers met hun eerste lange speelfilm. Twaalf verschillende films, door je toekomstige favoriete regisseurs. 

Like a Fish On the Moon

Ilya, de zoon van de Iraanse Haleh en Amir, is plots gestopt met praten. Een psychotherapeut komt met een radicaal voorstel: de overbezorgde Haleh en de strenge Amir moeten van rol wisselen. Deze verandering in het vaste patroon zorgt voor oplopende spanningen, en een oplossing lijkt steeds verder weg.   

   

Falcon Lake

De dertienjarige Bastien is met zijn familie op vakantie in Quebec en valt daar voor de zestienjarige Chloè, die gek is op het vertellen van spookverhalen. Hij is klaar om zijn grootste angsten voor Chloè te overwinnen in dit prachtige regiedebuut, dat een symbiose is tussen een zomerse dagdroom en een beklemmende nachtmerrie.

 Falcon Lake (2022) - IMDb
Rodeo

"Gooi één deelTitane, één deelFast & Furiousen één deelGirlhoodbij elkaar en je hebt ongeveer een idee welke rauwe energie Lola Quivorons debuut voortstuwt." IndieWire

Klinkt goed toch? En dan zijn regisseur én hoofdrolspeler ook nog eens aanwezig op het festival!

The Outfit

Leonard is een getalenteerde kleermaker die net naar Chicago is verhuisd. Zijn enige zorg betreft de hoge kwaliteit van de pakken die hij aflevert, maar dit verandert wanneer zijn bende-gerelateerde klanten hem en zijn assistent getuige en medeplichtige maken van een opeenvolging van criminele activiteiten.   

Everybody Hates Johan

Johan, een dorpse eenling met een voorliefde voor paarden en explosieven, komt voortdurend in conflict met zijn gemeenschap. Hij worstelt om zijn plaats in de maatschappij te vinden terwijl hij het hart van zijn buurmeisje probeert te veroveren, dat hij in zijn jongere jaren per ongeluk bijna opblies.Film / Norwegian Film Institute

The Quiet Girl

Cáit wordt in de zomer van het jaar 1981 door haar disfunctionele familie weggestuurd om bij een bevriend koppel te gaan wonen. Ze bloeit op gedurende haar verblijf, maar in een huis waar er geen geheimen zouden zijn, ontdekt ze er toch een.. 

Emily

Dit moderne Britse kostuumdrama geeft een kijkje in het mysterieuze leven van de beroemde en rebelse schrijfster Emily Brontë. Emily past niet in het keurslijf dat haar wordt opgelegd. Haar onverwachte ontdekking van de liefde versterkt haar drang naar vrijheid en daar liggen de wortels van haar wereldberoemde romanWuthering Heights.

Ramona

Ramona is terugverhuisd naar Madrid in de hoop carrière te maken als actrice. De dag voor een veelbelovende auditie ontmoet ze de charismatische Bruno – en direct is er een sterke aantrekkingskracht. Maar dan ontmoet ze hem opnieuw: als de regisseur bij haar auditie. Een verfrissend charmante comedy.

The Worst Ones

In een buitenwijk van het Noord-Franse Boulogne-Sur-Mer wordt een film opgenomen. Voor de hoofdrollen worden vier lokale tieners gekozen. Iedereen uit de buurt is verrast: waarom valt de keuze op deze ‘worst ones’? Cannes prijswinnaar!

All My Friends Hate Me

Pete is enthousiast om na lange tijd zijn vriendengroep weer te zien en met elkaar zijn verjaardag te vieren. Maar waarom lijkt hij de grapjes niet meer te snappen en niks meer goed te kunnen doen? En wat doet die vreemdeling uit de lokale kroeg hier?

   
Victim

Als de zoon van de Oekraïense immigrant Irina wordt aangevallen, tonen alle inwoners van hun woonplaats in Tsjechië zich solidair. Het Romagezin dat de misdaad zou hebben gepleegd, wordt veroordeeld, maar dan komt er een andere waarheid naar boven. Een spannend drama over een vrouw op zoek naar gerechtigheid in een racistische maatschappij.

One And Four

Een katerige boswachter in een ijskoude boshut moet uitzoeken wie van zijn drie bezoekers een stroper is. Het enige wat nog kouder is dan het besneeuwde boslandschap in dit indrukwekkende Tibetaanse thrillerdebuut, is de sfeer van wederzijdse vijandigheid en achterdocht tussen de vier geheimzinnige, achterbakse hoofdpersonages.