Eerste 10 titels LIFF 2022

Eerste 10 titels LIFF 2022 bekend! 

'The Banshees of Inisherin' opent op 3 november Leiden International Film Festival. Wat deze prijswinnende film zo bijzonder maakt lees je hier. Naast de openingsfilm zullen ook de volgende titels op de 17e editie van LIFF te zien zijn: 

My Policeman

Harry Styles speelt de hoofdrol in dit meeslepende verhaal over verboden liefde en veranderende sociale normen. My Policeman volgt politieagent Tom (Styles), lerares Marion en museumconservator Patrick in hun emotionele reis door de jaren heen. LIFF zal de enige plek in Nederland zijn waar deze film in de bioscoop te zien is.

Three Thousand Years of Longing

Een nieuwe George Miller (Mad Max) met Tilda Swinton en Idris Elba. Wat wil je nog meer? Een eenzame Britse professor (Swinton) ontdekt tijdens een reis in Istanbul een oude fles met een geest (Elba) die haar drie wensen laat doen in ruil voor zijn vrijheid. Maar ze kan er niet één bedenken, tot zijn verhalen haar helpen.

The Quiet Girl

Cait wordt in de zomer van 1981 door haar disfunctionele familie weggestuurd om bij een bevriend koppel te gaan wonen. Ze bloeit op, maar in een huis waar er geen geheimen zouden zijn ontdekt ze er toch één. Dit met prijzen overladen debuut is de Ierse inzending voor de Oscars en één van de beste films van het jaar.

Marcell the Shell with Shoes on

Marcel is, de titel zegt het al, een kleine zeeschelp met schoenen aan, die zich samen met z’n oma schuilhoudt in een Airbnb. Tot hij bij toeval ontdekt wordt door een documentairemaker en zijn filmpjes viral gaan.

I Love My Dad

Een van zijn zoon vervreemde vader (een fantastische Patton Oswald) gaat wel heel ver om het contact te herstellen in deze bitterzoete komedie, die op SXSW geheel terecht zowel de jury- als de publieksprijs voor beste film won.

My Love Affair with Marriage

Een unieke animatiefilm van Signe Baumane (een Letse uit New York) over hoe vrouwen worden opgevoed om echtgenotes te worden en hoe de jonge Zelma hiertegen rebelleert. Een originele handleiding die geen handleiding is over de liefde, het leven en teleurstellingen in beiden.

Smoking Causes Coughing

Quentin Dupieux is terug op LIFF met weer een heerlijk absurde komedie! Bij ‘The Tobacco Force’, een groep superhelden die al jaren strijdt tegen het kwaad, ontbreekt het aan teamspirit. Hun leider (een rat) stuurt ze op vakantie voor ze verder gaan met het redden van de wereld.

The Worst Ones

In een voorstadje van het Noord-Franse Boulogne-Sur-Mer wordt een film opgenomen. Voor de hoofdrollen worden vier lokale tieners gekozen. Iedereen uit de buurt is verrast: waarom valt de keuze op deze ‘worst ones’? Cannes prijswinnaar!

Close

Lukas Dhont, die met Girl een van de grote favorieten was van LIFF 2018, is terug. Close is een kwetsbare film over de intense vrienschap tussen de dertienjarige Léo en Rémi, die abrupt verstoord wordt. Terwijl Léo worstelt om dit te begrijpen, trekt hij steeds dichter naar Rémi’s moeder Sophie toe.