American Indie Competitie

Dit zijn de 12 titels van de American Indie Competitie

Elk jaar zet het Leiden International FIlm Festival met onze beruchte American Indie Competitie de allerheerlijkste onafhankelijke Amerikaanse films in het herfstzonnetje. Dit jaar zijn dat de volgende 12 films!

How to Blow Up a Pipeline 

Een groep jonge klimaatactivisten probeert een olieleiding op te blazen in deze fantastische ecothriller van Daniel Goldhaber (Cam, LIFF 2018). Een film waar Ocean’s Eleven, Reservoir Dogs en An Inconvenient Truth   samenkomen tot misschien wel dé doorbraakfilm van het jaar.    

Marcel the Shell with Shoes On

Vergis je niet, in dit quirky indiefeestje worden terloops grote levensvragen beantwoord. Marcel the Shell with Shoes On is misschien wel een van de creatiefste, liefste, ontroerendste en - ja - beste films die we dit jaar hebben gezien.

 
On the Count of Three

Val (Jerrod Carmichael) en Kevin (Christopher Abbott) zijn er overuit: dit wordt de laatste dag van hun leven. Maar voordat het zover is, hebben ze nog wel wat zaken af te handelen... Een heerlijk debuut, dat moeiteloos donkere humor vermengt met dramatische uitspattingen van actie en geweld.

Nanny

De Senegalese immigrant Aisha werkt als kindermeisje voor een welvarend New Yorks stel, maar wordt geplaagd door angstaanjagende visioenen die haar zorgvuldig bij elkaar geraapte American Dream dreigen te verwoesten. Adembenemend acteerwerk en zeer veelbelovend speelfilmdebuut van schrijver en regisseur Nikyatu Jusu. 

Mona Lisa an The Blood Moon

Wanneer een alleenstaande moeder bevriend raakt met een mysterieuze vrouw met bovennatuurlijke krachten, ziet ze een lucratieve kans om snel geld te verdienen. Hun misdaadgolf trekt echter al snel ongewenste aandacht als de politie dichterbij komt. Een stijlvol en luguber fantasieverhaal van Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone At Night).  

I Love My Dad

Een van zijn zoon vervreemde vader (een fantastische Patton Oswald) gaat wel heel ver om het contact weer te herstellen in deze bitterzoete comedy die op SXSW geheel terecht zowel de jury- als publieksprijs voor beste film won.

Emily the Criminal

Emily (een perfecte Aubrey Plaza) slijt haar dagen met een uitzichtloos baantje en lijdt onder een torenhoge studieschuld. De mogelijkheid om wat bij te verdienen in een criminele organisatie grijpt ze dan ook met beide handen aan. Een veelbelovend debuut, vol spanning en donkere humor.  

The Integrity of Joseph Chambers

Verzekeringsagent Joe maakt zich zorgen of hij bij een apocalyps wel in staat zou zijn om voor zijn familie te zorgen. Om zich te bewijzen gaat hij op een solo-jachtexperiment. Dat kan alleen maar goed gaan...  


Vengeance

Een schrijver uit New York reist af naar Texas om de de moord op één van zijn oude liefdes te onderzoeken. B.J. Novak (bekend vanThe Office(US)) schreef en regisseerde deze donkerkomische thriller, met heerlijke rollen van Dove Cameron, Ashton Kutcher én John Mayer.  

A Love Song

De eigenzinnige weduwe Faye (bijrol-legende Dale Dickey in haar eerste hoofdrol) woont in haar camper aan een meer in het ruige Westen van Amerika. Ze brengt haar dagen door met vissen, vogels spotten en sterren kijken terwijl ze wacht op haar jeugdliefde, Lito.  

Emergency

Sean en Kunle zijn klaar voor een legendarische stapavond en wanen zich in een klassieke tienercomedy. Maar als een noodgeval hen voor een onmogelijke keuze zet, wordt duidelijk dat hun realiteit meer weg heeft van een nachtmerrie. Subversief, verontrustend en hilarisch. 

Sanctuary

Wanneer het tijd is voor rijkeluiskindje Hal (Christopher Abbott) om de hotelketen van z'n vader over te nemen, is het misschien wel handig om z'n relatie met zijn dominatrix (Margaret Qualley) te beëindigen. Maar dat blijkt zo makkelijk nog niet…