Bonkers! Competitie

BONKERS! Competitie

BONKERS! is een wervelende trip langs innovatieve, vreemde en buitenaardse films die de grenzen van genres doorbreken en nieuwe manieren vinden om heilige huisjes op een eerbiedige manier kapot te trappen. Soms absurd en soms schokkend, maar altijd goed. Of in ieder geval goed voor een discussie achteraf. Dit jaar hebben we twaalf totaal gekke films geselecteerd voor de BONKERS! competitie, waarover je hier meer kan lezen. Ga mee het konijnenhol in en ervaar het filmfestival in zijn, laten we zeggen, puurste vorm.

Sissy

Cecilia is living the dream als succesvolle influencer. Totdat ze ex-hartsvriendin Emma (regisseur Hannah Barlow) tegen het lijf loopt en wordt uitgenodigd voor haar vrijgezellenfeest op een afgelegen plek in het bos… Mean Girls meets slashermovie in deze zinderende satire.

Sissy (2022) Movie Review from Eye for Film
Smoking Causes Coughing

Quentin Dupieux is terug op het LIFF met weer een heerlijk absurde comedy! Bij ‘The Tobacco Force’, een groep superhelden die al jaren strijdt tegen het kwaad, ontbreekt het aan teamspirit. Hun leider (een rat) stuurt ze op vakantie voor ze verder gaan met het redden van de wereld.

Smoking Causes Coughing (2022) - IMDb

The Menu

Een jong stel (Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult) reist naar een afgelegen eilandje om bij een exclusief restaurant het menu van de chef (Ralph Fiennes) te proeven. Er is een overvloedig maal bereid, met choquerende verrassingen en gevolgen…

The Menu | film | bioscoopagenda

We Might As Well Be Dead

In een uiteengevallen wereld hoopt iedereen deel uit te maken van een gemeenschap in een flatgebouw waar alles perfect is. Tot een verdwenen hond en een door zichzelf opgesloten dochter de utopie op z’n kop zetten.. Ben Wheatley's High Rise meets bonkers!-titel The Penultimate (LIFF 2021) in deze Duitse dystopie.We Might As Well Be Dead (2022) - IMDb

Dual

Als Sarah ongeneeslijk ziek blijkt te zijn, kiest ze voor een kloonprocedure om haar dood voor vrienden en familie te verzachten. Wanneer ze op wonderbaarlijke wijze herstelt, wordt haar verzoek om de kloon te laten deactiveren geweigerd en zal ze zich van haar kloon moeten ontdoen in een duel op leven en dood.

Dual' Review: Seeing Double, Inviting Trouble - The New York Times

Fast and Feel Love

Een kampioen bekers stapelen vecht voor zijn verwaarloosde liefdesleven terwijl hij zijn titel van snelste stapelaar probeert te verdedigen, in deze bruisende Thaise comedy van de energie en die vol zit met filmverwijzingen.

Fast & Feel Love | Netflix

My Love Affair With Marriage

In deze heerlijk rare, lichtvoetige, semi-biografische animatie volgen we Zelma op haar muzikale zoektocht naar de liefde en haar verzet tegen de regels van vrouwelijkheid; een reis die haar meevoert langs verschillende huwelijken en alle delen van de wereld én het lichaam. 

My Love Affair with Marriage (2022) - IMDb

Nude Tuesday

Laura & Bruno gaan op New-Age-retraite in een laatste poging hun huwelijk te redden. Zijn de lach- en tantraworkshops van love guru Bjorg (natuurlijk gespeeld door Flight of the Conchords-held Jemaine Clement) genoeg, of moeten ze zich nog verder aan hem blootgeven?

Australian trailer and release date: Nude Tuesday

Sick Of Myself

Signe en Thomas hebben een ongezonde, competitieve relatie die een nare wending neemt wanneer Thomas plotseling doorbreekt als kunstenaar. Signe haat het onverwachte succes van haar partner probeert wanhopig de aandacht weer op zichzelf te richten in deze heerlijk donkere satire.

Sick of Myself Review: Kristoffer Borgli's Worst Person in the World |  IndieWire

No Looking Back

Na vier jaar in de gevangenis is Olga vastbesloten een nieuwe start te maken en ze wil haar tienjarige dochter terug. Haar moeder laat haar kleinkind echter niet zonder slag of stoot gaan, waardoor het familieconflict snel uit de hand loopt.

Brian and Charles

De ongelukkige eenzame uitvinder Brian woont alleen op het platteland van Wales. Na uitvindingen als een ‘eierriem’ en een ‘dennenappeltas’ creëert hij Charles: een robot gemaakt van een oude wasmachine. Het is het begin van een ongewone vriendschap. Een verrassend ontroerende comedy, die de publieksprijs won op Sundance.

Brian and Charles - Rotten Tomatoes

Deadstream

Een uitgerangeerde vlogger moet vechten voor zijn leven wanneer hij per ongeluk een spook kwaad maakt tijdens een livestream vanuit een spookhuis in deze snelle horror-comedy.

Deadstream (2022) - IMDb